Private lease

Private lease

Wat is private lease?

Private lease, oftewel privé leasen betekent dat je in een gloednieuwe auto kunt rijden, zonder een hele grote investering te moeten doen. Private lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Waar je bij een eigen auto betaalt voor een verzekering, onderhoud, reparaties en wegenbelasting, zit dat bij private lease verwerkt in je leasecontract. Je betaalt een vast maandbedrag voor het gebruik van je gloednieuwe leaseauto. Het is aan jou of je een nieuwe auto of een gebruikte auto wilt leasen. Als je graag wilt weten waar je iedere maand aan toe bent of een auto wilt dat naar jouw wensen is samengesteld, dan is private lease perfect voor jou! 

Private leasecontract 

Je sluit een overeenkomst af voor een bepaalde periode. Dat kan 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden zijn. Daarnaast wordt er ook vooraf bepaald wat je verwacht aan kilometers te gaan rijden. Aan het einde van je leasecontract lever je de auto in en ben je klaar. De leasemaatschappij is namelijk juridisch en economisch eigenaar van de auto. De auto zal nooit jouw eigendom worden, mits je deze aan het einde van je contract wil kopen. 

Inbegrepen leasecontract

De volgende kosten zijn meestal inbegrepen:

  • Kosten reparatie en onderhoud
  • Kosten wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting)
  • Premies voor je autoverzekering
  • Kosten pechhulp (ANWB wegenwacht)
  • Kosten vervangend vervoer in Nederland

Private lease contract afsluiten

Bij privateleasen.nl kun je geen private lease aanvragen, wel kunnen wij je voorzien van informatie en advies. Je kunt via onze andere website: autofinancier.nl wel private lease aanvragen met behulp van onze leasecalculator kun je jouw aanvraag indienen. Jouw aanvraag wordt vervolgens doorgeschakeld naar onze partnermaatschappij: Het Financieringhuis.

Auto leasen met private lease

Goed om te weten:

  • Je private lease contract wordt BKR geregistreerd
    Je bouwt geen schadevrije jaren op, maar je kunt altijd een schadevrije verklaring aanvragen
    Je bepaalt vooraf zelf het aantal kilometers, rijd je meer? Dan betaal je extra voor de te veel gereden kilometers