Financial Lease

Financial lease

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm. Je kunt met financial lease in een (gloed)nieuwe auto kunt rijden, zonder gelijk een hele grote investering te doen. Voor deze zakelijk financiering wordt er gekeken naar je financiële situatie. Je betaalt bij financial lease een vast bedrag aan rente- en aflossing. Als ondernemer profiteer je daarnaast van fiscale voordelen. Je betaalt de btw vooraf, maar kunt deze vervolgens terugvragen bij de belastingdienst. 

Het leasecontract

Je sluit een overeenkomst af voor een bepaalde periode. Dat kan 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden zijn. Na het tekenen van de overeenkomst word je direct economisch eigenaar van de leaseauto. De leasemaatschappij is gedurende de leaseperiode de juridische eigenaar. Aan het einde van het contract hoef jij de auto niet in te leveren, maar is deze van jou! Je wordt dan ook juridisch eigenaar van de auto en bepaalt vervolgens of je hem wilt blijven rijden of verkoopt. 

Een voordeel wat voor sommige mensen als nadeel wordt beschouwd is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het aflsuiten van een autoverzekering, wegenbelasting, onderhoud- en reparaties. Je wordt niet volledig ontzorgd bij financial lease, maar als dat wel is wat jij wilt dan kun je beter kijken naar de zakelijke leasevorm: operational lease. Hierbij word je echter nooit de eigenaar en dien je de auto net als bij private lease weer in te leveren na je contract. Met beide vormen ben je duurder uit dan met financial lease, omdat de auto nooit volledig van jou wordt! 

Het zelf regelen van de autoverzekering, belasting en onderhoud kan je financieel enkele honderden euro's schelen. Wanneer een leasemaatschappij deze zaken voor je regelt is dat verwerkt in de leaseprijs, die daarom vaak hoger uitvallen als de leasebedragen bij een financial lease auto. Jij bepaalt zelf waar jij verzekert en naar welke garage jij de auto brengt voor reparatie of onderhoud. Je kunt zo voor de beste of goedkoopste oplossing kiezen.

Financial lease contract afsluiten

Het is aan jou of je een nieuwe auto of een gebruikte auto wilt leasen. Je kunt via onze website van Financial Lease ZZP een vrijblijvende offerte aanvragen voor financial lease. Je berekent met de financial lease calculator jouw gewenste leasetermijn en verstuurt vrijblijvend je lease aanvraag. Je aanvraag wordt vervolgens bekeken en de financiele situatie wordt getoetst. Aan de hand daarvan krijg je een passende offerte teruggestuurd. Aan jou de keuze of de auto vervolgens wilt leasen. 

Auto leasen met financial lease

Ook goed om te weten:

  • Je leasecontract wordt BKR geregistreerd
  • Je bouwt schadevrije jaren op
  • Je kunt onbeperkt rijden