5 redenen om te kiezen voor private lease

Redenen om te kiezen voor private lease

redenen-om-te-private-leasen

Een nieuwe auto aanschaffen, dat wil iedereen wel. Echter heeft niet iedereen het geld beschikbaar of wil je liever niet aan je spaargeld zitten. Gelukkig is daar een oplossing voor. Als particulier kun je er namelijk voor kiezen om een auto te leasen. Met private lease krijg je die droomauto toch voor je deur. Deze leasevorm biedt particulieren enkele fijne voordelen. Dit zijn de vijf grootste redenen om te kiezen voor private lease.

Nieuwe auto rijden

Door een auto te leasen kun je goedkoop in de nieuwste auto rijden, je hoeft daarbij niet gelijk je spaarrekening leeg te trekken, maar kunt tegen een all-inclusive maandbedrag in de nieuwste auto rijden. Een nieuwe auto is interessanter dan een tweedehands auto als je graag gebruik wilt maken van de nieuwste snufjes.

Volledige ontzorging

Bij private lease wordt je volledig ontzorgd. De leasemaatschappij regelt alles voor je. Het enige wat jij nog moet doen is tanken, de brandstofkosten zijn voor eigen rekening. De verzekering (meestal All-risk), belasting, onderhoud en pechhulp zijn verder allemaal inbegrepen.

Lees ook: Is private lease iets voor jou?

Geen extra kosten, geen onderhoudskosten

Je weet precies waar je elke maand aan toe bent. Er komen geen extra kosten bij kijken op de brandstofkosten na. Ben je zzp’er of ondernemer dan kun je ook zakelijk een auto leasen. Bij financial lease ben je zelf verantwoordelijk voor de verzekering, belasting en onderhoud. Echter profiteer je dan weer van andere interessante fiscale voordelen. 

Meer informatie over financial lease

Geen gedoe met verkopen

Je  auto verkopen, de één vindt het leuk om te doen en maakt er een sport van, terwijl de andere dat alleen maar gedoe vindt. Bij private lease heb je daar geen last van, want de leasemaatschappij is eigenaar van de auto. Jij levert de auto na je leasecontract weer in en kunt op zoek gaan naar de volgende. Je druk maken over de restwaarde, verkoop etc is voor jou niet van toepassing.

Geld op spaarrekening

Geld op de spaarrekening houden is wel zo verstandig. Zo kom je nooit in problemen tijdens noodgevallen. Een auto is een flinke investering en daarom is het leasen zo fijn. Je betaalt een vast bedrag per maand en behoudt je spaargeld voor andere zaken.