Is een privé financiering iets voor jou? | Private Leasen

Is een privé financiering iets voor jou?

crop-businessman-giving-contract-to-woman-to-sign-3760067

Is een privé financiering iets voor jou?

Een auto kopen is een flinke investering. Dat geld zou je misschien liever achter de hand willen houden, maar je wilt ook graag een nieuwe auto. Voor veel mensen biedt het leasen van een auto dan een uitkomst. Het is de manier om die auto toch bereikbaar te maken en in je nieuwe droomauto te rijden. Waar moet je echter op letten bij het afsluiten van een autofinanciering? Is een privé financiering iets voor jou? Je leest het in dit artikel. Alle voor- en nadelen worden besproken, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Verschillende leasevormen

Geld lenen kan op verschillende manier en plekken. Zo kun je een autofinanciering afsluiten bij je lokale bank, de autodealer of een autoleasemaatschappij. Daar bestaan er verschillende leasevormen. Je hebt shortlease, full operational lease, financial lease en private lease. Daarnaast komen deze leasevormen soms ook in andere benamingen als occasion lease, starters lease of leasen zonder jaarcijfers.

Waar een autolening afsluiten?

Waar kun je het beste een financiering voor je auto afsluiten? Je kunt een financiering bij de bank afsluiten, maar je betaald dan een flink bedrag aan rente, ook doen ze vaak wat moeilijker om een goedkeuring. Als je een autolening via de dealer afsluit is de rente vaak wat lager, omdat de auto dan als onderpand van de lening dient. Je zit daarnaast vast aan een vaste looptijd. Als je vervroegd wil aflossen zit er vaak een boete aan verbonden, ook dien je rekening te houden met een slotbedrag.

Wat zit er bij je leasecontract inbegrepen?

  • Reparatie en onderhoud
  • WA autoverzekering en cascodekking
  • Schadeverzekering voor inzittenden
  • Motorrijtuigenbelasting/ wegenbelasting
  • Schadeherstel en glasreparatie
  • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage
  • Afschrijvingskosten

Bij private lease zitten alle zaken inbegrepen bij je maandbedrag. Een bezoekje aan de wasstraat, brandstofkosten en eventuele boetes komen daar nog bij.

Ben ik eigenaar van de auto?

Je bent met private lease geen economisch eigenaar van de auto dat is de autodealer of leasemaatschappij. Hierdoor zit je na je contract niet aan de auto vast. Fiscale voordelen zitten ook niet bij private lease inbegrepen. Als je ondernemer bent kun je beter kiezen voor financial lease vanwege de extra voordelen.