Private lease een elektrische auto als particulier | Privateleasen.nl

Een elektrische auto private leasen

elektrischeauto-private-leasen

Een elektrische auto privé leasen? Dat kan met private lease. Een elektrische auto is interessant vanwege het feit dat de auto duurzaam en milieuvriendelijker is. Veel mensen denken dat het privé leasen van een elektrische auto heel duur is, maar is dat echt zo of valt dat wel mee?

Een elektrische auto privé leasen

Elektrisch rijden is helaas niet voor iedereen weggelegd. Er hangt een hoge aanschafprijs aan een elektrische auto, maar met private lease hoef jij daar niet mee bezig te zijn. Jij betaalt een vast leasebedrag per maand. Naast het opladen van de auto hoef je niets te doen, want jouw leasemaatschappij regelt de rest. Bij private lease zit alles inbegrepen in je leasecontract. 

Lees ook: Occasion lease voor particulieren

Hoe werkt private leasen

Jij kiest een nieuwe of gebruikte auto uit die je privé wilt leasen. Daarbij kun je aangeven voor welke looptijd je graag wilt leasen en hoeveel kilometers je denkt per jaar te rijden. na afhandeling van je private leasecontract betaal je een vast maandbedrag, dit is inclusief verzekeringen, onderhoud en schadeafhandeling. Jij hoeft de auto slechts te rijden en te laden. Is private lease iets voor jou?

Lees ook: Dit zijn de populairste private lease auto's van het moment

Subsidie voor particulieren

Sinds juli 2020 kun je subsidie aanvragen voor een elektrische auto als je die koopt of privé least. De regeling is speciaal voor particulieren en geldt zowel op nieuwe als gebruikte auto's. Als voorwaarde moet de nieuwwaarde van de auto wel liggen tussen de €12.000 en €45.000, daarnaast moet de auto minimaal 120 km kunnen rijden met een volle accu. Deze subsidieregeling is in het leven geroepen om particulieren te stimuleren voor een duurzame en milieuvriendelijke auto te kiezen. Jij kan op deze manier tevens goedkoop rijden en draagt bij aan een beter milieu. 

Lees ook: Subsidie bij aanschaf elektrische auto

Subsidiepot

Als particulier kun je voor een nieuwe elektrische auto €4.000 subsidie krijgen en voor een tweedehands auto €2.000. Als je gebruik wilt maken van de subsidieregeling dien je binnen 10 dagen na het aangaan van je leaseovereenkomst een aanvraag in te dienen. Voor 2020 is de subsidiepot helemaal leeg, maar vanaf januari 2021 is deze weer aangevuld met 27,9 miljoen euro.